balkondaki adam_zekioguz
BALKONDAKİ ADAM (öYKÜ)
Yayın Yılı: 2009
112 sayfa
İthal Kağıt 13,5x19,5 cm Karton KapakISBN:9786054041626
Dili: Türkçe
Beka Yayınları
Anadolu’nun kavurucu yazından ve dondurucu kışından dahası sımsıcak ve yanık bağırlı insanlardan kareler bulacağınız, anlamlı, gerçekçi ve çocuksu duyguları yaşayacağınız, gençlik yıllarınıza götürecek öyküler...
Okurken heyecanlanacağınız, üzüleceğiniz, düşüneceğiniz olaylarla sarmalanmış, iğne oyası gibi örülmüş duyguları yaşayacağınız öyküler…
…
Gecenin dipsiz karanlığı uzar da uzar. Bitmez bir yol gibidir. İp gibidir. İncedir. Dardır. Yola düşmeye gör, sıkar, boğar ve ilk önce düşüncelerini sonra da bütün kimliğini, vücudunu kelepçelerdi. Bu bir esarettir. Her yer paradır, arabadır, zenginliktir, farklılıktır…
Tekrar yatağına döndüğünde gecenin yarısı çoktan geçmiştir. Yatağında dönüp durmaya devam ederken, neden uyuyamadığı sorgusunun cevapsız kalması kafasındaki duyguların kabarmasına, büyümesine, şişmesine sebep olurdu. Bu mahmurluk onu uykuya yakınlaştırır, uyku ile uyanıklık arasında bir aralıkta dururken bir araba, kocaman bir karabasan gibi üzerine düşerken, uykuya geçiş kapısında bir titremeyle uyanırdı…
Kitapla İlgili Değerlendirme Yazıları:
ZEKİ OĞUZ (Öykücü Gezgin Yazar)
MEMELEKET GAZETESİ
İyi bir gözlemci Balkondaki Adam, yani Duran Çetin. Müthiş sıcak bir dili var. Bu kitabı, sonra imzalarım, diye vermişti bana verirken. Bazı güzel şeyleri hep erteler Duran Çetin. Kim bilir ne zaman görüşeceğiz de bu kitabını imzalatacağım ona.
“Balkondaki Adam”ı Beka Yayınevi yayınlamış. 18 güzel öyküden oluşuyor. Gündelik hayatın içinde hiç farkında olmadığımız sıradan olaylar harika birer öyküye dönüşüvermiş. Küçük bir örnek size. Çoğu yerde karşınıza biri çıkar, hastaneden yeni çıkmıştır, memleketine gidecektir filan. Belki eline üç-beş kuruş tutuşturursunuz ama o hep karşınıza çıkar bir türlü memleketine gitmez. İşte böylesi küçük ayrıntılar güzel birer öyküye dönüşmüş Duran Çetin’in kaleminden.
http://www.memleket.com.tr/news_detail.php?id=64205
BALKONDAKİ ADAM(Duran Çetin)- 28 Ekim 2009 Çarşamba
Ersal Özkan
"Kitap okumuyoruz". En sık tekrarlanan yakınmalardan biri bu. Kitap satışları bir gösterge. Oysa "Boş zamanlarınızda ne yaparsınız?" sorusunun yanıtı, her yaşta değişmez bir şekilde "kitap okurumdur. Kitap okunan zamanın boş zaman olduğunu düşünen bir toplumun çocuklarının kitap okumaması pek de şaşılası değildir. Yazının devamı için...
İÇİMİZDEN GELEN NAĞMELERİN VÜCUT BULUŞU: BALKONDAKİ ADAM
Eyüp TOSUN (Müsvedde Dergisi GeneYayın Yönetmeni) (tosuneyup@yahoo.com)
Duran Çetin’in art arda iki öykü kitabı çıktı. Beka Yayınları arasından çıkan kitaplardan birinin adı Büyük Ödül diğeri ise Balkondaki Adam’dır. Ben bu yazımda Balkondaki Adam’dan bahsedeceğim sizlere. Şimdiye kadar hiçbir kitap kapağı beni bu kadar düşündürmedi desem abartmış mı sayılırım?
Yazının devamı için...
Öykücü Duran Çetin’in Yeni Kitapları (19.10.2009 Hakimiyet Gazetesi)YAMAN ADAM (Saffet Yurtsever)- y.teffas@hotmail.com
Öykücü Duran Çetin’in “Balkondaki Adam” ve “Büyük Ödül”ünü okudum bir solukta…
Yazının devamı için...
balkondaki adam’ın söyledikleri
Hüzeyme Yeşim KOÇAK (Yazar)
Çifte öykü kitabıyla(Balkondaki Adam ve Büyük Ödül) karşımıza çıkan Duran Çetin’in üretkenliğinin bir sebebi de; “iyi insana” özen(dir)en bir ruhun teşviklerinden, onu itici bir güçle eyleme sürüklemesinden kaynaklanıyor olsa zannediyorum.
İkiz öykü kitaplarından “Balkondaki Adam”; yazarın şimdiye kadar pek değinmediği konulara el atmasıyla dikkat çekiyor.
Çetin’in öyküleri içinde farklı bir yere sahip “Kavun Tarlası”, platonik bir aşkı işliyor mesela. Yazının devamı için...
Edebistan.com'daki ayzıyı okumak için...
“BALKONDAKİ ADAM” HAKKINDA
Murat Soyak
Duran Çetin’in “Balkondaki Adam” isimli yeni hikâye kitabı yayımlandı. Hikâye alanındaki çabası, emeği sayfalara yansımış. Bu eserinde on sekiz hikâye yer alıyor. Hikâye isimleri: Caddede Yalnızlık, 30 Yıl Sonra, Bir Kuş Uçtu, Balkondaki Adam, Ben Seni Ararım, Âdem’in Oğulları, Kavun Tarlası, Deli ve Durmuş, Islak Hayat, Satıcı, Hacı Murat, Kırlangıçlar, Gelinlik Kız, Beynamaz, Yangın, Adliye Koridoru, Zekât, Gece ve Gündüz.
Hikâyelerin içinde insanımız var. Hikâyelerin içinde memleket havası… Bu yer, bu gök nasıl da yakın ve sahici. “Biz” düşüncesi daima vurgulu. Yazının Devamı için Tıklayınız